Nas05042023

Beogradski džez bend svirao je danas za mlade Herceg-Novog, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana džeza.

Naratorka i džez vokal Ljiljana Sađil predstavila je mladoj publici članove benda, koji su govorili o svojim instrumentima, njihovom nastanku i pravilnom načinu upotrebe, uz kratak osvrt na istoriju džeza.

Koncert je počeo numerom „Sunčana strana ulice“, a publika – iako sačinjena od najmlađih Novljana, spontano je pozdravila svaki solo, što je bio predznak zainteresovanosti i želje za dobrom muzikom i ritmom. Ta instinktivna potreba za plesom i iskazivanjem ritma kulminirala je tokom izvođenja numere “The Bare Necessities” (iz “Knjige o džungli”) izlaskom djece na binu u velikom broju, što je bend pozdravio riječima da je to upravo jedan od ciljeva džeza.

Uz Sađil, predstavili su se Ivan Radivojević (truba), Ivan Ilić (trombon), Aleksandar Jaćimović (saksofon), Milovan Paunović (piano), Branko Marković (kontrabas) i Miloš Grbatinić (bubnjevi), a asistenciju na gitari pružio je profesor gitare i hercegnovski muzičar, Dragomir Đorđević Carlo.

Koncert „Džez za djecu“ organizovan je u saradnji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi, JUK „Herceg fest“, Turističke organizacije Herceg-Novi i Jazz bay festivala.