NAsKultura15062023

Filmski festival u Herceg-Novom jedan je od najznačajnijih festivala u Crnoj Gori, ali i jedan od najboljih promotera Crne Gore kao filmske destinacije, istakla je ministarka kulture i medija Maša Vlaović na jučerašnjem sastanku sa predsjednikom Opštine Herceg-Novi, Stevanom Katićem i saradnicima.

Sastanku su prisustvovali Milena Mijović-Durutović, generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u MKM, potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur, sekretarka Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo i direktorica JUK "Herceg Fest" Tanja Ateljević.
Na sastanku je, kako navode iz ovog resora, pored razgovora o modelima unapređenja Filmskog festivala, potpisan i Ugovor o saradnji saradnji na organizaciji festivala, između MKM i Opštine Herceg-Novi.
Vlaović je kazala da ovakvu manifestaciju, koja ima status manifestacije od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, mora pratiti trend rasta, te da je neophodno da se programske politike prilagode savremenim tokovima u ovoj oblasti.

Mijović-Durutović je tokom sastanka izrazila izuzetno zadovoljstvo što postoji kontinuitet u saradnji na ovom programu, te da postoji potreba da se u daljoj saradnji definiše način realizacije i upravljačka struktura FFHN.
"Samu evaluaciju i realizaciju programske koncepcije FFHN unaprijediće potpisani Ugovor, čime ćemo osvježiti i dodatno regulisati realizaciju ove značajne manifestacije na zadovoljstvo obije strane, a ponajviše publike", rekla je Mijović-Durutović.
"Izražavam zadovoljstvo održanim sastankom i zaista iscrpnim razgovorima koje smo imali, ali i zbog činjenice da Ministarstvo kulture i medija prepoznaje u Herceg-Novom partnera, kako zbog tradicionalnih manifestacija i festivala, tako i zbog bogate kulturne baštine koju smo u obavezi da zajedno čuvamo i promovišemo" istakao je predsjednik Katić.
On je kazao da će kulturni sadržaji u Herceg-Novom biti kvalitetniji, zahvaljujući saradnji Ministarstva i Opštine na sanaciji kulturnih dobara i podršci Ministarstva za realizaciju programa i projekata u oblasti kulturno umjetničkog stvaralaštva, putem konkursa.
MKM će nastaviti da bude partner Opštini Herceg-Novi u realizaciji Filmskog festivala, ali i svih drugih programa koji unapređuju kulturni život u Herceg-Novom, zaključeno je na sastanku Vlaović i Katića.