TRG 2023

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi i JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg-Novi u petak (21. jula) biće otvoren 21. Međunarodni sajam knjiga – Trg od knjge. Ovogodišnji moto manifestacije je „Oh, kako je dobro biti među ljudima koji čitaju knjige“ (Rajner Marija Rilke).

Pokrovitelji su Opština Herceg-Novi i gradska Turistička organizacija, a sponzori Institut „Dr Simo Milošević“ Igalo, RTHN, Dnevne novine Dan i DOO Vodovod i kanalizacija Herceg-Novi.

„Tokom osam sajamskih večeri poštovaoci knjige imaće mogućnost da na Trgu Herceg Stjepana (Belavisti) uživaju u kvalitetnom i raznovrsnom programu, a vjerujemo da će ljubitelji knjige i ovog puta na Trgu od knjige pronaći knjigu za sebe“, poručuju organizatori.

Na Sajmu će se tradicionalno dodijeliti nagrade: Najljepša knjiga, Najbolja edicija, Izdavački poduhvat godine i Najljepša dječija knjiga, a u okviru prodajno-izložbenog dijela učestvovaće oko trideset izdavača iz zemlje i regiona. Biće predstavljena nova izdanja, a autori i izdavači iz Boke Kotorske, kao i prethodnih godina, imaće mogućnost da izlože i prodaju svoja izdanja na štandu Bokeljskog izdavaštva.

Radno vrijeme Sajma je od 19.00 do 24.00 časa. Večernji programi počinju u 21.00 čas, sa izuzetkom programa za djecu koji počinju u 20.30 časova. Ulaz za sve programe i prodajni dio Sajma je slobodan.