NSLskola07082023U okviru 8. Međunarodne ljetne škole i festivala saksofona Summer SAXperience, koji u Herceg Novom traju do 13. avgusta, biće priređena dva koncerta na kojima će nastupiti polaznici škole.

Koncert „Light and blue“ biće održan u petak, 11. avgusta na Trgu Hercega Stjepana od 21:30 časova, a nastupiće „Banda saksofonista“. Već naredne večeri, u subotu (12. avgust) u Paviljonu Gradske muzike od 21 sat nastupiće polaznici Ljetne škole saksofona na koncertu nazvanom „Young and promising“.
Ljetna škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži priliku da, uz zabavu i druženje, na jedinstven način uče od najeminentnijih saksofonista koji dolaze iz različitih djelova Evrope i svijeta.
Profesori ljetne škole su ove godine Alesandro Malanjino (Italija), Milan Savić (Srbija) i Neda Hofman (Srbija).


Summer Saxperience 2018 djaci„Škola je namjenjena učenicima osnovne i srednje muzičke škole, studentima osnovnih i master studija, diplomiranim saksofonistima kao i hobistima. Prvi nastup, u okviru programa Summer SAXperience i Family fun festivala, održali su sinoć u Paviljonu Gradske muzike Alesandro Malanjino - saksofon, Neda Hofman Sretenović - klavir i Milan Savić – saksofon, saopštavaju organizatori.
Summer Saxperience se ove godine organizuje uz podršku Opšine Herceg Novi, gradske Turističke organizacije, Italijanske ambasade u Podgorici i Italijanskog centra za kulturu u Beogradu.