zgradaohn2022Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi obavještavaju da je raspisan Konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada za studijsku 2023/24. godinu. Rok za prijavu na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja.

U skladu sa Odlukom o stipendiranju i nagrađivanju studenata, Opština Herceg Novi dodjeljuje stipendije studentima:
- osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija,
- master akademskih i primijenjenih studija.
1. Pravo na stipendiju imaju studenti koji su položili sve ispite iz prethodne godine studija u visini 100% ECST kredita i postigli prosječnu ocjenu 9,00 uz uslov da su:
-crnogorski državljani i imaju prebivalište u opštini Herceg Novi ili lica sa statusom stranca sa stalnim nastanjenjem u opštini Herceg Novi,
-prvi put upisali semestar studijske godine,
-nisu gubili godinu tokom studija,
-nisu u radnom odnosu na neodređeno vrijeme.
2. Osobe sa invaliditetom, pripadnici Romske zajednice, korisnici materijalnog obezbjeđenja (MO) bez obzira na prosjek ocjena iz prethodne godine.
3. Studenti koji su tokom prethodnog školovanja odlukom nadležnog Centra za socijalni rad upućeni kao djeca bez roditeljskog staranja u JU Dječiji dom Mladost Bijela bez obzira na prosjek ocjena iz prethodne godine.
Pravo na nagradu imaju studenti završne godine studija koji su u toku svih prethodnih godina imali indeks uspjeha 10,00.
Ukoliko više kandidata ima isti uspjeh, prednost će imati kandidat koji je tokom školovanja imao više priznanja na takmičenjima iz znanja, raznim sportskim, kulturnim i socio-humanitarnim akcijama.
Dokumenta potrebna za prijavu na konkurs pogledajte OVDJE.
Stipendije se ne dodjeljuju studentima na ustanovama za visoko obrazovanje na kojima se omogućava sticanje diplome akademskih doktorskih studija.
Rok za prijavu na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Konkursna dokumenta se ne vraćaju.
Prijavu na konkurs možete preuzeti u pisarnici Opštine Herceg Novi, na sajtu www.hercegnovi.me. Ispunjenu prijavu i traženu dokumentaciju treba predati na pisarnicu Opštine Herceg Novi ili poslati poštom na adresu: Opština Herceg Novi, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, Trg Maršala Tita 2, Herceg Novi.
Kontakt telefon: (031) 321 052 i e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.