00knjizevnotakmicenjeU Velikoj sali Skupštine opštine sinoć je održano 23. Književno takmičarsko veče u okviru manifestacije „Afirmišimo mlade književne stvaraoce do 18 godina iz Herceg Novog“.

Ovaj program je organizovan u saradnji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i Internacionalne kulturne asocijacije (IKA), povodom obilježavanja Dana oslobođenja grada.
Zlatna medalja za prvo mjesto – poezija, uzrast od 10 do 13 godina, pripala je Vuku Janičiću, dok je pehar za osvojeno prvo mjesto – poezija, uzrast od 14 do 18 godina pripao Ivani Tomašević.
01kznjizevno takmičenjeZlatnu medalju za najbolju priču, za stvaraoce do 18 godina, osvojila je Milica Vitorović, srebrnu Sofija Vujičić, dok je treće mjesto zauzela Lizaveta Kondratsiuk.
U kategoriji od 14 do 18 godina, srebrna medalja pripala Anastasiji Ognevoj za osvojeno drugo mjesto - poezija, dok je u kategoriji od 10 do 13 godina drugo mjesto zauzela Kristina Tomašević. Pored nagrade za najbolju interpetatorku, Mihaela Bigović je osvojila i bronzanu medalju za osvojeno treće mjesto - poezija, kategorija od 10 do 13 godina.
Finalne večeri, koje na kojima će se predstaviti pobjednici iz kategorija poezije (od 10 do 13 godina i od 14 do 18 godina) i interpretacije iz svih 25 opština, biće održane tokom novembra u Cetinju, Bijelom Polju i Tivtu.