00mmdjenovicidangradaMjesna muzika Đenović, pod dirigentskom palicom Branka Rajačića, poklonila je sinoć svom gradu, povodom proslave Dana oslobođenja Herceg Novog, koncert kojim su pokazali da se podjednako dobro snalaze u klasičnom zvuku i modernim žanrovima. Pretpraznično veče ispunili su bogatim repertoarom sa čak 15 kompozicija u kojima su uživali i publika i izvođači.

Za njima je tradicija duga 104 godine kroz koje su vrijednim radom doveli orkestar do vrha modernog muziciranja zbog čega ove godine bilježe rekordan broj nastupa u svom gradu, Boki, državi, ali i van granica Crne Gore, od kojih izdvajaju koncert na jubilarnim 40. Danima muzike u Herceg Novom.
Publiku je pozdravila predsjednica Mjesne muzike Đenović Milica Matović poželjevši im dobrodošlicu i podsjetila na ovogodišnje novitete u radu orkestra.
mmdjenovici28oktobarMjesna muzika Đenovići iznjedrila je stotine muzičara, od strastvenih entuzijasta do vrhunskih profesionalaca, a u orkestru je trenutno 40 članova. Ljubav prema muzici prenose i na mlađe generacije pa školicu muzike pohađa osmoro djece sa kojima radi dirigent. Kako ističu, spoj iskustva i mladosti u uzajamnoj ljubavi prema zajedništvu i muzici tajna je njihovog trajanja i uspjeha.
Na njihovom repertoaru su, uz klasični zvuk i bezvremeni svjetski hitovi modernijeg zvuka od džeza, roka, popa, fanka i soula, do disko klasika, himni rokenrola i hevi metala.
Koncertu su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović i potpredsjednik Opštine Mirko Mustur sa saradnicima i gosti iz gradova pobratima i prijatelja Herceg Novog koji su u našem gradu povodom proslave 28. oktobra - Dana oslobođenja.