zgradaohn2024Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi raspisao je Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Herceg Novi opredijeljenih za izadavačku djelantost u 2024. godini.

Na konkursu mogu učestvovati fizička i pravna lica koja imaj prebivalište u Crnoj Gori, odnosno koja su u Crnoj Gori registrovana za obavljanje djelatnosti iz oblasti kulture, osim nevladinih organizacija, Javnih ustanova i drugih subjekata čiji se rad finansira iz budžeta Opštine. Prijavu na konkurs kandidati su dužni podnijeti u projektnoj formi uz prateću dokumentaciju navedenu u formularu.
Sredstva koja će budžetom Opštine za 2024.g. obezbijediti za izdavačku djelatnost, raspodjeljuju se prvenstveno projektima koji na najbolji način ispunjavajusljedeće kriterijume:
-umjetnički kvalitet i značaj za razvoj kulture,
-reference realizatora,
-doprinos razvoju multinacionalnih i multikulturalnih vrijednosti,
-doprinosi podsticaju međunarodnog dijaloga i razvoju partnerstva,
-međunarodna afirmacija crnogorske kulture,
-doprinos očuvanju tradicije i kulturne baštine,
-afirmacija perspektivnih talenata,
-doprinos afirmaciji stvaralaštva lica sa invaliditetom,
-ostvarivost budžeta projekta i obezbijeđenost uslova za njegovu realizaciju,
-doprinos očuvanju lokalnih tradicija i nasleđa,
-doprinos afirmaciji posebnog karaktera lokalnog kulturnog ambijenta i lokalnog kulturnog stvaralaštva.
Sredstva iz budžeta Opštine može se sufinansirati projekat najviše do 50% iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju. Izuzetno, projekat od naročitog značaja za Opštinu može se sufinansirati u iznosu većem od 50% od iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju.
Prijave sa popratnom dokumentacijomi projektnom formom podnose se u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa. Projektnu formu u elektronskoj verziji učesnici konkursa mogu preuzeti na veb sajtu Opštine.
O dostavljenim urednim prijavama odlučivaće komisija formirana od strane Sekretarijata za kulturu i obrazovanje u roku od 30 dana od dana zaključivanja konkursa.
Nepotpune i neblagovremeno dostavljene prijave neće se razmatrati ( nepotpunim prijavama smatraju se one koje nisu dostavljene u propisanoj projektnoj formi i uz koje nije priložena propisana prateća dokumentacija).
Prijava na konkurs sa prilozima dostaviti na adresu: Opština Herceg Novi, Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje, Trg Maršala Tita 2, 85340 Herceg Novi, sa naznakom: „Prijava na konkurs za izdavačku djelatnost“, ili neposredno predajom na građanskom birou Opštine Herceg Novi, na istoj adresi.