Nas27022024aSekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo organizovala je danas prijem za članove Učeničkog parlamenta SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ u velikoj Sali SOHN. Cilj sastanka bio je ukazati na sve vidove podrške koju lokalna samouprava pruža djeci i mladima, ali i motivisati ih da na predlog mladih zajedno realizuju različite programe.

Predstavnici odjeljenja novske srednje škole kao članovi Učeničkog parlamenta danas su imali priliku da čuju za brojne servise koje Sekretarijat za kulturu i obrazovanje pruža mladima kroz finansijsku podršku talentovanim učenicima, stipendije, infrastrukturna ulaganja, zatim za odlazak na takmičenja, za projekte omladinske politike, ali i različite škole slikanja, fotografije, plesa, digitalmog marketinga...

„Kompletan sadržaj koji organizujemo za vas je besplatan, odnosno troškove snosi Opština Herceg-Novi jer nam je cilj da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, istovremeno zabavan i edukativni. Vrata Sekretarijata za kulturu i obrazovanje su vam otvorena svakog radnog dana. želimo da čujemo, koordinišemo i podržimo vaše projekte i ideje. Razmislite šta želite, animirajte svoje vršnjake i naći ćemo način da to zajednički realizujemo. Malim koracima ali zajedno, možemo mnogo toga da uradimo“, istakla je sekretarka Zambelić Pištalo.

Omladinski centar u Starom gradu mjesto je koje se može iskoristiti za radionice, zabavu, obuke, a već od narednog mjeseca biće organizovan novi ciklus škola fotografije i plesa. Sekretarka Zambelić Pištalo predložila je maturantima da, uz kadril i proslavu maturske večeri, koje lokalna samouprava takođe podržava, ove godine prirede i posebno veče u Parku Boka po kojem bi se izdvojili od ostalih i donijeli nešto jedinstveno svom gradu, a svojoj generaciji nezaboravnu zabavu.

27022024bUčenici su sa zadovoljstvom i odobravanjem prihvatili predloge, kazao je predsjednik Učeničkog parlamenta novske srednje škole i predstavnik škole u Uniji srednjoškolaca CG Pavle Đurović.

„Zadovoljni smo sastankom. Čuli smo određene informacije koje učenici do sada, nažalost nisu znali. Pokrećemo se i potrudićemo se da ove informacije koje smo čuli stignu do što većeg broja učenika. Tu su neki od projekata koje ćemo u budućnosti da realizujemo, možda uz kadril i još neki program. Predstavljene su nam i budžetske linije koje su namijenjene srednjoškolcima, siguran sam da će za to konkurisati ko se pronađe u tim kategorijama. Čuli smo različite ideje kao što je aktivacija Omladinskog centra. Ovo je sada inicijalna priča, nadam se da će biti razumijevanja i ukoliko sadržaji budu zanimljivi, srednjoškolci će se uključiti. Otvorena su nam vrata, na nama je da se pokrenemo“, kazao je Đurović.

Oslikavanje murala, omasovljenje servisa Evropske omladinske kartice, tematske filmske večeri, sve su to predlozi za malde uz poziv da predlože kojeg izvođača žele na koncertu 12. avgusta prilikom obilježavanja Dana mladih.

Kako bi mladi bili pravovremeno obavješteni o kulturnim, edukativnim i zabavnim sadržajima u gradu, oformljena je viber grupa pri Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje koja će biti informativnog karaktera.