Radionca HN 22.03. SajtSekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi poziva sve studente i srednjoškolce da prisustvuju besplatnoj edukativnoj radionici pod nazivom "Pravo na pristup sudu i nasljednopravni položaj žena u Crnoj Gori”, koja se organizuje u okviru saradnje Opštine i NVO “Centar za omladinsku edukaciju” na projektu Evropske omladinske kartice (EYCA).

Ana Stojanovski, sutkinja Osnovnog suda u Podgorici i Ivana Jabučanin, asistentkinja na Fakultetu pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica biće predavačice na radionici. Sa polaznicima će razgovarati o trenutnom statusu u Crnoj Gori kada je ova tema u pitanju, ako i o ključnim izazovima sa kojima se u praski susreću kada je nasljedno pravo u pitanju. Radionica je pogodna za sve zainteresovane polaznike, a naročito one koji se interesuju za karijeru pravnika/ce.
Radionica će se održati u petak, 22. marta u Omladinskom centru u Herceg Novom u 13h.
Prijavite se za učešće putem formulara: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc72BFwOL3Lz-WpyTmy6xhuWvUpcbAzkFHabB_cTqfQUyn3sQ/viewform?pli=1
Projekat Evropska omladinska kartica (EYCA), realizuje se u partnerstvu NVO “Centar za omladinsku edukaciju” i Ministarstva sporta i mladih, a uz podršku i aktivno učešće Opštine Herceg Novi, koja na godišnjem nivou obezbjeđuje besplatnu distribuciju EYCA kartica za sve mlade na teritoriji lokalne samoprave, kao i realizaciju programa neformalne edukacije u cilju jačanja vještina mladih.