fotoPoziv300424ReLOaD2 program i Opština Herceg Novi pozivaju mlade građane i građanke na „Sunčani kamp tolerancije“, koji će 11. i 12. maja biti organizovan u cetinjskom hotelu ,,Grand“.

Na dvodnevnom kampu će mladi učiti o borbi protiv govora mržnje, značaju rodne ravnopravnosti i kako sami mogu doprinijeti prevenciji diskriminacije na raznim osnovama. Kamp će biti ispunjen i rekreativnim sadržajima kao što su igrice i kvizovi, ali i razgovorima sa uspješnim mladim ljudima koji će podijeliti lična iskustva borbe sa diskriminacijom. Nedavno ReLOaD istraživanje o potrebama mladih ukazalo je na široko rasprostranjen problem podjela, koji vodi ka porastu govora mržnje i netolerancije. S tim u vezi, predstojeći kampovi ojačaće znanja i vještine mladih građana/ki za suzbijanje štetnih narativa u zajednici.
Poziv je otvoren za mlade od 18 do 30 godina iz Budve, Kotora i Herceg Novog, opština koje u ReLOaD2 programu čine klaster ,,Coastal Mates“. Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), čiji je jedan od ciljeva podsticanje učešća mladih u donošenju odluka i razvoju zajednice, finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama.
Prevoz i smještaj na bazi punog pansiona za sve učesnike/ce kampa su obezbijeđeni. Mjesta su ograničena, te će prvih 15 koji se prijave dobiti priliku za učešće. Za prijavu je potrebno poslati: ime i prezime, datum rođenja, grad i kontakt podatke na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., najkasnije do 6. maja. Posebno se ohrabruju mladi iz manjinskih zajednica, mladi sa invaliditetom, pripadnici/ce LGBT+ zajednice, nezaposleni/e, mladi iz ruralnih sredina i druge ranjive grupe da se prijave.