SarNSLPredsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić i potpredsjednica Opštine Vesna Samardžić obišli su danas selo Repaji u zaleđu Herceg Novog, gdje mještani u saradnji sa lokalnom upravom izvode radove na betoniranju lokalnih puteva.

Danas, to je bila trasa od 400 metara, a u narednom periodu će biti betonirano dodatnih 500 metara. Takođe, prema najavama predstavnika lokalne samouprave, naredne sedmice počinju i radovi na probijanju preko 2 kilometra puta, čime će Repaji biti spojeni sa Bjelskim Kruševicama.
Kako je poručila potpredsjednica Samardžić, ovo je samo jedna u nizu akcija koje mještani izvode u saradnji sa lokalnom samoupravom. Ona je pojasnila da su Repaji jedno od rijetkih sela koje geografski pripada Mjesnoj zajednici Kamenari, a gravitira Podima i Sasovićima.
-Imamo još nekih pola kilometra puta do spajanja sa Sasovićima i to ćemo u narednom periodu sa mještanima realizovati. Svako selo u našoj opštini treba da ima put, da je dostupno, da omogućimo što bolje uslove za život ljudi koji su tu nastanjeni i kao lokalna uprava uradimo sve što je do nas kako bi ostali u selima. Želimo da im pomognemo u svakom smislu. Naša sela moraju da žive i razvijaju se, a na nama je da im pružimo što veću podršku u razvoju infrastrukture i ruralnog turizma i svih onih stvari koje planiramo u narednom periodu za naše zaleđe, kazala je Samardžić i dodala da je realizaciju ovog projekta Opština podržala sa 3000 eura.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić istakao je značaj koji uređenje infrastrukture na ovaj način ima za hercegnovska sela, posebno uzimajući u obzir da veliki broj građana ima kuće i imanja u zaleđu grada.
-U narednom periodu će biti betonirano još nekih 500 metara, a sledeće sedmice počinju radovi na spajanju Repaja sa Bjelskim Kruševicima, odnosno probijanju oko 2400 metara puta, potvrdio je predsjednik SOHN.
Prema riječima mještanina Boža Šerovića, ovi radovi su od velikog značaja po ostanak stanovništva na selu.
-Ovo nije prva radna akcija. Mi već godinama izvodimo radne akcije uz pomoć Opštine. Lokalna uprava nam obezbijedi materijal, a mi se samoorganizujemo. Unazad 5 godina odradili smo ukupno 20 ovakvih ili sličnih radnih akcija, a betonirali smo ukupno gotovo 3 kilometra puta. Ovaj put će povezivati Kamenare, Repaje, Podi i Meljine, zaključio je Šerović.