Vesna SU susret novogodišnjim i božićnim praznicima, Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi je pokrenuo akciju nabavke poklon-paketa u vidu osnovnih životnih namirnica, kako bi pomogao novskim porodicama koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

U akciju su se, na poziv lokalne uprave, uključili i privrednici, pa su tokom prazničnih dana uručeni poklon paketi za 400 porodica.
„Pored sredstava koje je Opština Herceg Novi usmjerila u ovu akciju, obratili smo se i novskim privrednicima, kao i određenim kompanijama koje imaju poslovnice u našem gradu. Uputili smo im apel da uzmu učešće u ovoj akciji i da, u granicama svojih mogućnosti, doniraju novčana sredstva ili obezbjede donacije u osnovnim životnim namirnicama“, objašnjava sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić.
OpstinaHNZahvaljujući dobrom odzivu privrednika, obezbijeđene su dovoljne količine hrane, suhomesnatih proizvoda i sredstava za higijenu za 400 paketa, umjesto prvobitno planiranih oko 300.
“Sa uplatama i donacijama je završeno, tako da ovim putem koristim priliku da se javno zahvalimo svim privrednicima i organizacijama na nesebičnoj pomoći i predusretljivosti sa njihove strane. Ovo je pravi primjer zajedništva i humanosti usmjerenih u pravom smjeru - kako bi pomoć dobili oni kojima je najpotrebnija. Hvala našim privrednicima sto su prepoznali značaj ove akcije i što su tu kad je najpotrebnije“, poručuje Samardžić.
Donacije za stanovnike Herceg Novog koji su u teškoj materijalnoj situaciji, ukupne vrijednosti preko 10.000€, opredijelili su: „Implemenia“ doo Herceg Novi, „Glotec“ doo Herceg Novi, „Carine“ doo Podgorica, „Azmont investment“ doo Herceg Novi, „Elektroprivreda CG“ AD Nikšić, „Blue line“ doo, „Sava osiguranje“ Podgorica, „Okov“ doo Podgorica, „Krušo“ doo, „Palikuća company“, Fakultet za menadžment Herceg Novi, „MIMA CO“ doo Herceg Novi, PZU apoteka “Mira”, „DCM“ doo Kumbor, „Hefesta“ doo Herceg Novi, „Čistoća“ doo Herceg Novi, „Pomorski saobraćaj“ doo, „Krsto“ doo Herceg Novi, „Coning“ Herceg Novi, „Grifone International“ doo Herceg Novi, „Peter boats“ doo Herceg Novi, NVU Udruženje boraca NOR-a Herceg Novi, „Vend“ laboratorija Herceg Novi, „Cungu and co“ doo Ulcinj, „Nautilus“ restoran Herceg Novi, „Zožeta“ doo Herceg Novi, „Bokić“ doo Herceg Novi, „Škorpion“ doo i marketi „Franca“.