NSL220323Donacijom kompanije Telemah obezbjeđene su sadnice raznovrsnog rastinja, koje uz saradnju Sekretarijata za komunalne djelatnosti i radnika Komunalno stambenog preduzeća već krase parkovsku površinu kod Omladinskog parka.

Prema riječima sekretara za komunalne djelatnosti u Opštini Herceg Novi Vasilija Seferovića, društveno odgovorna kompanija Telemah je obezbijedila različite sadnice, kojima je oplemenjena zelena površina preko puta Omladinskog parka u Igalu.
„Herceg Novi slovi kao grad cvijeća i zelenila. Težiće se ka tome da mu se taj epitet vrati. Odlučili smo da u okviru donacije od četiri hiljade eura, koliko je donirano Opštini Herceg Novi, da posadimo i oplemenimo površine pored Omladinskog parka. Akciju ćemo nastaviti i duž Šetališta na kojem ćemo popuniti nedostajući zeleni fond od Galeba do restorana Rafaelo“, naveo je Seferović.
Plan Sekretarijata i lokalne samouprave je da nastave aktivnosti sadnje zelenila i cvijeća i na drugim zelenim površinama u gradu.
Seferević je uputio poziv svim društveno odgovornim kompanijama da se uključe u aktivnosti Sekretarijata za komunalne djelatnosti, kako bi naš grad ponovo imao onaj stari prepoznatljivi sjaj.
„Početkom aprila očekujemo još jednu donaciju kompanije Sava osiguranje, gdje ćemo oplemeniti Park Boke“, najavio je Seferović.
Dio Šetališta Pet Danica u Herceg Novom bogatiji je za novih 100 sadnica, a sadnja je organizovana simbolično na 21. mart Svjetski dan šume, drveća i sadnje, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i lokalnim Zelenilom u okviru Komunalno stambenog preduzeća.
Nakon Podgorice, Pljevalja, Bara i Bijelog Polja, Herceg Novi je peti grad kojem je Telemah donirao sadnice.
„Sa preko 1.100 sadnica učinili smo pet gradova u sve tri regije Crne Gore zelenijim i pristupačnijim za odmor. Sve lokacije, koje smo odabrali u saradnji sa lokalnim samoupravama, postale su još ljepša mjesta za okupljanja i rekreaciju, što nam je i krajnji cilj. Herceg Novi, grad zelenila zaslužuje da kad god smo u prilici, upotpunjujemo njegovu vegetaciju i učinimo da taj predznak nosi još dugo. Nastavljamo da, konkretnim doprinosom, budemo partner lokalnim zajednicima i da, kroz svakodnevno poslovanje, ukazujemo koliko je važno da stvaramo preduslove za zeleniju budućnost, kazala je Slobodanka Nikolić, rukovodilac sektora za razvoj proizvoda i komunikacije kompanije Telemah.

Svaka nova sadnica ima ogromnu vrijednost za grad koji je, sa najvećim brojem sunčanih dana u toku godine, prava zelena oaza Mediterana.
„Međutim, u zadnje vrijeme svjedoci smo velike devastacije zelenih površina, pa je donacija kompanije Telemah od nemjerljivog značaja za našu opštinu. Održavanje zelenih površina iziskuje velika sredstva i svaka pomoć u našoj misiji ozelenjavanja je dobrodošla. Za svaku pohvalu je što je Telemah prepoznao značaj očuvanja zelenila pa se nadamo da će ovaj primjer slijediti i druge kompanije. Od danas, šetalište koje je prvo mjesto za rekreaciju i druženje stanovnika Herceg Novog, biće još ljepše za svakodnevne aktivnosti“, poručila je Vanja Spaić, rukovodilac sektora za održavanje zelenih površina u Komunalno stambenom preduzeću.
Izvor: Radio Televizija Herceg Novi