NAs07042023

U okviru Inicijative “Srce za svijet”, kompanija “Sava osiguranje” je danas sprovela akciju uređenja parka “Boka”, u saradnji sa opštinskim službama, Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, Agencijom za izgradnju i razvoj grada, te preduzećima Komunalno stambeno, Vodovod i kanalizacija i Čistoća.

U ovoj akciji učestvovalo je više od 100 zaposlenih “Sava osiguranja”, koji su danas farbali klupe, stubove i ograde i sadili ukrasno bilje, a kako je istakao izvršni direktor kompanije Nebojša Šćekić, cilj nije bio samo uljepšavanje i obnova parka “Boka”, već stvaranje lijepog ambijenta za šetnju, druženje i socijalizaciju stanovnika Herceg-Novog i svih njegovih posjetilaca.

“Društveno odgovorno poslovanje je dio strategije poslovanja “Sava osiguranja”. Ovo je samo jedna od mnogih društveno odgovornih aktivnosti koje sprovodimo. Važno je uticati na svijest cjelokupnog društva o društvenoj odgovornosti prema zajednici i okolini, zato ovom akcijom želimo da pokažemo da nije potrebno mnogo novca, već želja i dobra volja da se napravi promjena”, kazao je Šćekić i dodao da je do sada sprovedeno niz sličnih akcija: u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Podgorici i Pljevljima.

On je naglasio da će ovom akcijom uticati na svijest društva o neophodnosti očuvanja životne sredine i značaju koji mogu imati međusektorska saradnja i zajedničke akcije građana, kompanija i institucija sistema.

Prema riječima šefice podružnice “Sava osiguranje” Herceg-Novi, Sandre Katić, obezbijeđeno je više od 400 nedostajućih sadnica divljih narandži, ruža i različitih ukrasnih biljaka, potrebne farbe i alat za farbanje klupa, stubova i ograde.

“Kopali smo, sadili, družili se, a uz to radili nešto što je društveno odgovorno, a sve u želji da parku “Boka” vratimo sjaj i učinimo ga ljepšim i prijatnijim za sve građane Herceg-Novog. Zahvaljujemo se zaposlenima iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, kao i zaposlenima iz Komunalno stambenog preduzeća, Vodovoda i kanalizacije koji su nam puno pomogli tako što su preuzeli na sebe pripemne radnje za današnju akciju. Zahvaljujemo i Opštini Herceg-Novi koja je obezbijedila svu potrebnu pomoć i asistenciju stručnih lica za naše volontere. Svojim primjerom želimo pokazati koliko je lijepo i važno učestvovati u akcijama očuvanja životne sredine i ljepota Crne Gore”, poručila je Katić.

Kako je istakao predsjednik Opštine, Stevan Katić, bilo je zadovoljstvo danas obići park “Boka” i podržati aktivnost kompanije “Sava osiguranje”. Parku je potrebno uređenje, bez obzira na neriješena imovinsko-pravna pitanja, što vrlo često predstavlja barijeru za lokalnu samoupravu kada planira ulaganja na ovakvim površinama, te je potrebno naći mjeru između željenog i mogućeg, naglasio je predsjednik.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu ovaj park značajnije njegovati, unaprijeđivati i koristiti više, kao što je bio primjer tokom trajanja 54. Praznika mimoze”, poručio je predsjednik Katić i ovim putem pozvao i ostale institucije i kompanije koje posluju u našem gradu da budu društveno odgovorne i da na sličan način pomognu uređenje našeg grada, kao i na saradnju na nekim drugim projektima.