NSL11042023Predstavnici Agencije za izgradnju i razvoj grada i firme “Briv Construction” obišli su danas trasu na Toploj na kojoj će već sjutra početi prvi radovi na izgradnji autobuskog stajališta sa trotoarom do semafora.

Radovi na izgradnji autobuskog stajališta podrazumijevaće i izgradnju stepeništa koje će biti konekcija prema nadvožnjaku i Domu zdravlja, ali i izgradnju trotoara od gotovo 140 metara, na dionici na kojoj do sada nije bilo pješačke komunikacije. Jedno od najfrekventnijih saobraćajnih čvorišta u gradu će na ovaj način po prvi put dobiti uređeno autobusko stajalište i trotoar sa obje strane magistrale, što će značajno doprinijeti poboljšanju bezbjednosti pješaka i vozača, kao i rasterećenju saobraćaja na magistrali i ovoj raskrsnici.

Radove će izvoditi firma „Briv Construction“ koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na tenderu. Vrijednost ove investicije je 151 hiljada eura. Glavni projekat za autobusko stajalište i trotoar do semafora na Toploj uradila je Agencija za izgradnju i razvoj grada.