nas04082023aaa

Prethodnih dana završeno je asfaltiranje ulice Velika voda u Mjesnoj zajednici Zelenika-Kuti, Sasovićkog puta do crkve Sv. Arhiđakona Stefana i Prve pođanske ulice u Mjesnoj zajednici Podi, u ukupnoj dužini 800 metara.

Realizacija ovih infrastrukturnih projekata još je jedan primjer dobre saradnje lokalne samouprave i mjesnih zajednica, kako bi zajedno uticali na kvalitet života svih građana, a to često podrazumijeva intervencije na saobraćajnoj infrastrukturi – sanacije i rekonstrukcije lokalnih puteva, kao i izgradnju novih.

Opština Herceg-Novi je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 80 hiljada eura - po 30 za asfaltiranje 400 metara Sasovićkog puta i 180 metara ulice Velika voda i 20 hiljada za asfaltiranje 220 metara Prve pođanske ulice. Asfaltiranje ove tri dionice dio je tendera kojim su predviđeni radovi na više lokacija, ukupne vrijednosti 370 hiljada eura.

Radove je izvela firma “Asfalt-beton gradnja”, dok je nadzor obavila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, koja je izvela i predmjer i predračun građevinskih radova.