00autobuskostajalistetoplaRadovi na izgradnji novog autobuskog stajališta na Toploj i trotoara u dužini od 140 metara završeni su. Đaci iz OŠ “Dašo Pavičić” će sjutra biti među prvima koji će iz autobusa kročiti na novo stajalište, te novim trotoarom uz koji je postavljena zaštitna ograda, zaputiti se u pravcu škole i započeti novu školsku godinu.

Ovo stajalište je od značaja za sve mještane Tople 1 i Tople 2, polaznike vrtića „Naša radost“ i njihove roditelje, ali i sve građane koji svoje poslove moraju obaviti u Centru bezbjednosti ili Domu zdravlja, do kojeg je izgrađeno i stepenište. Trotoar sa jedne strane vodi do nadvožnjaka, sa druge do semafora i uz postavljenu zaštitnu ogradu, ova trasa je sada znatno bezbjednija za sve pješake.
„Sa preduzećem “Blue line“ koje obavlja prevoz putnika u lokalu je dogovoreno da od ponedeljka, kad bude postavljena cijela infrastruktura, autobusko stajalište bude u funkciji. Tako ćemo imati mnogo lakši pristup svih đaka, sa stajališta stepenicama ka Domu zdravlja i zatim pasarelom mogu bezbjedno da siđu do škole, kazao je za Radio televiziju Herceg Novi sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović.
On je napomenuo i da je počela izgradnja javne rasvjete sa istočne strane OŠ „Dašo Pavičić“. Radove finansira Opština Herceg Novi, a izvodi ih Komunalno stambeno preduzeće.

Zaposleni u Sektoru za upravljanje javnom rasvjetom su završili polaganje kabla sa bužirom za izgradnju nove javne rasvjete iza škole, gdje će biti montirano i spojeno pet pocinčanih stubova sa led lampama od 45 vati.
Seferović je dodao da bi prvih pet stubova trebalo da bude postavljeno za desetak dana.
„Ovaj dio škole – dvorište i igralište je bio neosvjetljen. Prije nekoliko mjeseci smo pokrenuli inicijativu i tražili saglasnost od OŠ „Dašo Pavičić“ za postavljanje stubova u okviru njihove katastarske parcele. Dobili smo saglasnost i sada izvodimo zemljane, kao i električne radove – provlačenje kablova, dok ne počne nastava. Nadamo se da ćemo za desetak dana staviti u funkciju ovu rasvjetu. Radove izvodi naše Komunalno stambeno preduzeće, u planu i programu su sa budžetom koji Opština izdvaja za izradu nove rasvjete. Ovdje je postavljena i ograda na samom igralištu, koje je do sada bilo neobezbijeđeno, takođe u okviru saradnje OŠ „Dašo Pavičić“ i lokalne samouprave, odnosno Sekretarijata za obrazovanje i kulturu.
Postavljanjem desetak stubova biće osvjetljen čitav potez od vrtića „Naša radost“, a vrijednost radova je oko 10 000 eura.