ToplaNSL070923Javna rasvjeta na dijelu puta iza OŠ „Dašo Pavičić“ puštena je u rad i prije planiranog roka.

Prostor oko škole i vrtića je sada na znatno bezbjednijem nivou nego ranije, a sigurnosti djece doprinijelo je i plansko uvezivanje ove vaspitno obrazovne ustanove sa autobuskim stajalištem na magistrali na kojem je postavljena i javna česma.
Završen je dio projekta javne rasvjete uz igralište škole koje je do sada bilo u mraku, a u narednim danima planiran je i nastavak kako bi bio osvijetljen i dio puta između škole i vrtića na Toploj. Projekat je inicirao Sekretarijat za komunalne djelatnosti uz saglasnost OŠ „Dašo Pavičić“, a ukupna vrijednost radova koje izvodi Komunalno stambeno je 10 000 eura. Na ovaj način povećana je bezbjednost đaka, pješaka ali i imovina dva vaspitno-obrazovna objekta. Podsjećamo da je prethodno postavljena i sigurnosna ograda duž školskog igrališta koje je do sada bilo neobezbjeđeno.

Novo autobusko stajalište na Toploj u funkciji je od ponedeljka, od juče je oplemenjeno i javnom česmom, a zaštitna ograda je postavljena i na trasi od stajališta do semafora.
„Potreba da se postavljaju javne česme je uvijek prisutna jer su svima od koristi u svakom periodu godine, ne samo ljeti kada su visoke temperature vazduha. Ovim je kompletiran projekat izgradnje autobuskog stajališta, tačnije preostaje još samo sadnja cvijeća i puzavice koji će oplemeniti potporni zid kako bi bio postignut i estetski efekat“, kazao je direktor Agencije za izgradu i razvoj grada Aleksandar Kovačević.