NSL140923Put od gradskog groblja u Savinskoj dubravi do crkve Svetog Save biće očišćen i uređen, a prostor u porti oplemenjen postavljanjem klupa, dogovoreno je nakon što su dionicu danas obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur, sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, direktor Komunalno stambenog preduzeća Boris Seferović i arhijerejski namjesnik za Herceg Novi, protojerej stavrofor Obren Jovanović.

Riječ je o frekventnom putu koji, uz stanovnike tog dijela, koristi i veliki broj građana, a predstavlja jedinu saobraćajnu kominikaciju kojom se može kolima prići do crkve Svetog Save.
Zajedničkim snagama lokalna samouprava i komunalna preduzeća će, u saradnji sa Crkvenom opštinom Topaljsko hercegnovskom, u što skorije vrijeme urediti put i okolni prostor, orezati zelenilo, otkloniti posljedice koje su izazvali vodeni tokovi tokom kišnih perioda. Takođe, dogovoreno je da bude uklonjen pjesak i kamenje sa stepeništa, ali i uz put na mjestima gdje ga je voda akumulirala ili je privremeno odloženo.
Biće sređena i porta crkve Svetog Save gdje će uz uređenje prostora biti postavljene i dvije klupe.