Nas12122023

U saradnji privrednika i Opštine Herceg-Novi u Trebinjskoj ulici u toku su pripremni radovi za asfaltiranje. Pripremne radove obavljaju privrednici čije se firme nalaze na ovom području.

Radovi su obuhvaćeni tenderom koji je raspisan početkom godine za sanaciju puteva u vrijednosti od oko 400 000 eura, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Aleksandar Kovačević.

“Kompletna Trebinjska ulica biće asfaltirana. Privrednici su preuzeli pripremne radove, iskope, pojačavanje nosivosti tla koji su bili neophodni. Nakon toga uslijediće asfaltiranje, koje će finansirati Opština. Ovo je divan primjer saradnje Opštine i privrednika”, kazao je Kovačević.

Najavio je i da će naredne godine asfaltirati u Igalu i Ulicu Sava Ilića.

“Tu je napravljen mali pomak u dinamici jer radimo šetalište, kako kamioni koji gravitiraju ka šetalištu ne bi napravili štetu na novom asfaltu. Smatramo da bi bilo racionalnije da to  ostavimo pred ljeto naredne godine kad se završi kompletno šetalište”, kazao je Kovačević.

U okviru ovog tendera u planu je da se do kraja godine asfaltiraju i dvije ulice u Norveškom naselju u Baošićima, te Sarajevska ulica u Igalu.

Agencija obavlja nadzor na radovima i manjeg obima među kojima je i izgradnja pješačke komunikacije između Tople i Modre ploče.