radovisetalisteIgaloDruga faza rekonstrukcije šetališta u Igalu odvija se planiranom dinamikom, kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić nakon što je sa predstavnicima opštinskih službi i izvođačem radova juče obišao trasu od Omladinskog parka do hotela Palmon bay. Planom je predviđeno i uređenje Omladinskog parka kao i uklanjanje nepravilnosti koje su uočene na privatnim objektima, kako bi ovaj dio Igala do početka turističke sezone imao potpuno novi izgled.

Kao i u prvom dijelu šetališta i na ovoj dionici će biti postavljena nova kanalizaciona, vodovodna, hidrantna i atmosferska mreža, a izvođač radova, Briv construction poštuje sve elemente definisane ugovorom, kazao je predsjednik Katić.
„Uvjerili smo se u fenomenalnu dinamiku radova, završavaju se svi elementi koji su definisani ugovorom i vjerujem da će radovi biti završeni do sredine maja, kako je i ugovoreno. Nastavljeno je popločavanje behaton pločama, paralelno se radi i spajanje kanalizacije i armirno-betonski radovi. Mogu da izrazim zadovoljstvo što ćemo imati kompletno uređeno i sređeno šetalište u ovom djelu do početka glavne turističke sezone i što će Igalo dobiti nešto što čeka duže od 50 godina. Kada danas prođete i vidite kakvo je zatečeno stanje i uporedite sa tim kakvo će biti kada sve bude završeno, biće to potpuno druga slika Igala“, kazao je predsjednik Katić.
Tokom obilaska uočene su određene nepravilnosti na privatnim objektima i javnim površinama koje će biti otklonjene u saradnji sa Službom za inspekcijske poslove, kako bi njihov izgled bio usklađen sa novim i uređenim šetalištem kako i dolikuje primorskom, turističkom mjestu.
Novi izgled imaće i Omladinski park, istakao je predsjednik Katić.

„Zajedno sa predstavnicima opštinskih službi dogovorili smo i dinamiku uređenja parka koji će biti u novom ruhu. Biće posađeno novo zelenilo, postavljen sistem navodnjavanja kap po kap, postavljena dekorativna rasvjeta, urađeno popločavanje, postavljene nove klupe i kante. Uređenje parka će se odvijati paralelno sa radovima na šetalištu i očekujem da sve bude završeno do juna. Puno je noviteta koji očekuju Igalo kako bi dobilo izgled koji zaslužuje“, kazao je predsjednik Katić.
Planirano je da u sklopu istog projekta bude saniran i plato ispred Pošte.
Podsjećamo da je projekat rekonstrukcije šetališta od Titove vile do kraja Omladinskog parka vrijedan oko 3,5 miliona eura.