00sahovskispektaklohnU organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore i Šahovskog kluba “Herceg Novi 1949”, a uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije, u našem gradu se održavaju državna takmičenja - Premijer, Prva i Ženska liga, u okviru kojih će snage odmjeriti više od 260 takmičara iz Crne Gore i regiona.

Na samom početku prisutnima se obratio PR Saveza, Mitar Đukanović koji je dao uvodnu riječ, a nakon njega riječ je preuzeo predsjednik ŠSCG, Jovan Milović koji je takmičarima poželio srdačnu dobrodošlicu i uspješne rezultate. Milović je u ime ŠSCG uručio prigodne zahvalnice ŠK “Herceg Novi 1949” i Opštini Herceg Novi za saradnju u organizaciji ligaških takmičenja.
Šahovsku manifestaciju zvanično je otvorio predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović koji je podsjetio prisutne da je ovo izuzetno značajna manifestacija, kako za grad tako i za sportski turizam. On je iskazao svoje zadovoljstvo održavanjem tri ligaška takmičenja u Herceg Novom i poželio učesnicima ugodan boravak u gradu, koji prvi put nakon petnaestak godina organizuje šahovska takmičenja.
Otvaranju su prisustvovali i Sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica, Vido Spaić ispred Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije, te predsjednik Šahovskog kluba "Herceg Novog 1949", Stevan Lepetić.
Izvor: Šahovski savez Crne Gore i Šahovski klub “Herceg Novi 1949“ .