medjunarodni turnir veterana 2023 NSLNa bazenu na Škveru otvoren je Treći međunarodni vaterpolo turnir veterana „Herceg Novi masters“ na kojem učestvuje 21 ekipa iz čak deset država Evrope.

Organizator i domaćin je Vaterpolo klub „Jadran veterani“, a pokrovitelji su Opština Herceg Novi i gradska Turistička organizacija.
Tokom dva dana takmičenja, na Škveru će biti odigrane 42 utakmice, a snage će odmjeriti ekipe iz Holandije, Bugarske, Slovačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i Crne Gore.
Takmičenja poput ovog nisu samo prilika za druženje, promociju vaterpolo sporta u veteranskim danima, već i šansa da učesnici upoznaju ljepote Herceg Novog, dio njegove bogate kulturno-istorijske priče i uvjere se zašto Novljani slove za dobre i gostoljubive domaćine, kazao je na otvaranju turnira predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.
turnir veterana 2023 HN 2„Drago mi je što vidim da ovaj događaj traje i privlači pažnju sve većeg broja učesnika pa turnir od prvog, kada je bilo devet ekipa, sada okuplja preko 20 veteranskih timova. Svi vi ste dokazali da sportski i takmičarski duh ne blijedi s godinama nego se održava podjednako koliko i želja za druženjem, saradnjom, snaženjem veza među ljudima“, istakao je Katić.

Da je tako pokazali su i domaćini – članovi Vaterpolo kluba Jadran veterani koji su ostvarili izuzetno dobre rezultate na brojnim međunarodnim turnirima i osvojili titulu prvaka Evrope, podsjetio je Katić.
„Herceg Novi je grad koji je dao najveći broj olimpijaca po glavi stanovnika na cijelom svijetu! Njegujemo tradiciju vaterpolo sporta duže od vijeka, ovdje su stasala imena koja su učinila ovaj sport poznatim i prepoznatljivim, a i danas neke nove generacije pomjeraju granice vaterpola i pronose slavu grada i u državi i u svijetu“, istakao je predsjednik Katić.

 turnir veterana 2023 HN 3Poziv za saradnju hercegnovskoj opštini stigao je iz italijanskog grada Ćivitavekja čiji je potpredsjednik Franćesco Serpa, na ceremoniji otvaranja, uručio predsjedniku Katiću amblem svog kluba i istakao da bi bili počastvovani posjetom novske delegacije ovom italijanskom gradu.
Svečanom otvaranju je prisustvovao i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi Mitar Kisjelica.
U programu je učestvovala Mjesna muzika Đenović, a kraj zvaničnog dijela označio je vatromet.
Turnir će biti završen danas, 13. maja, proglašenjem najboljih od 21:00 sat na terasi Gradske kafane.