NSL110823Plivački vaterpolo klub „Jadran“ igraće ove jeseni utakmice Lige šampiona na zatvorenom bazenu „Banje“ u Trebinju, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju kojoj su prisustvovali čelnici Opštine Herceg Novi i grada Trebinja, Hidroelektrane na Trebišnjici i PVK Jadran.

Predsjednik PVK „Jadran” Boro Lučić je zahvalio budućem gradu pobratimu na pruženoj logistici i ustupanju bazena za odigravanje LEN takmičenja i izrazio nadu da će na ovaj način doprinijeti afirmaciji vaterpola u Trebinju.
„Sticajem okolnosti, Jadran trenutno nema svoj zimski bazen za ovaj rang takmičenja. Već u oktobru na zatvorenom bazenu u Trebinju igramo prve utakmice Lige šampiona. Na ovaj način naš klub, koji postoji 100 godina, pomoći će promociju vodenih sportova u ovom gradu i BiH. Važno da se ovakvi sportovi razvijaju i u Trebinju, pošto su u okruženju gradovi koji su dali velike vaterpolo klubove poput Jadrana, Primorca, Juga pa je sasvim logično da se Trebinje pozicionira kao budući vaterpolo i plivački centar”, kazao je Lučić i zahvalio čelnim ljudima Trebinja, Hidroelektrane i Opštine Herceg Novi na podršci i razumjevanju.
On je izrazio nadu da će „Jadran“ igrati dobre utakmice sa jakim protivnicima i da će tako na najbolji način promovisati svoj grad, ali i Trebinje.
Direktor Hidroelektana na Trebišnjici Gordan Mišeljić istakao je da nova saradnja već pokazuje da njihova investicija izgradnje zatvorenog bazena „Banje” nije bila bezidejna.
„Ovdje će se na jesen igrati jedno od najboljih evropskih takmičenja u vaterpolu. Nadamo se da će u saradnji sa Vaterpolo klubom „Jadran“ i gradskim upravama Trebinja i Herceg Novog ovaj sport biti omasovljen i u našem gradu“, naveo je on.
Jadran1108231Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić zahvalio se gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, HET-u i upravi bazena, što su omogućili da „Jadran“ utakmice Lige šampiona igra na zatvorenom bazenu „Banje“.
„Nadam se da će ovo doprinijeti da i Trebinje bude prepoznatljivo kao grad vaterpola u nekom narednom periodu i da će se naša saradnja u oblasti sporta nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Vaterpolo klub Jadran kao brend ne samo Herceg Novog, nego i Crne Gore će u mnogome pomoći da se u Trebinju pojačava kvalitet igre i da bude sjedište vaterpola. U Herceg Novom trenutno radimo projekat za novi olimpijski bazen koji će biti sličnih gabarita kao ovaj u Trebinju.”, kazao je Katić.

Predsjednik grada Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je uprava Jadrana imala viziju i cilj da zajedno sa Trebinjem učestvuju u ovom projektu.
Jadran1108232„Ostvario se san mnogih Trebinjaca koji su 50 godina čekali da se napravi zatvoreni bazen. Na njemu će se igrati Liga šampiona, a to se ranije nije moglo zamisliti. San se ostvaruje zahvaljujući ljudima koji su prijateljski, bratski nastrojeni i žele sa nama da podijele sve što imaju, ali takođe i rukovodstvu bazena, Hidroelektrane na Trebišnjici koji su podrška od početka ovom važnom projektu. Ovo će sigurno biti značajna promocija i Trebinja i Republike Srpske, ali i „Jadrana” i Herceg Novog”, kazao je Ćurić i poželio Jadranu dobre rezultate.
Vaterpolisti Jadrana se nalazi u grupi C Lige šampiona sa Ferencvarošem, Jadranom iz Splita i pobjednikom kvalifikacione grupe A. Prvi put će biti domaćini u Trebinju 7. oktobra kada dočekuju splitski Jadran. Prethodno će igrati u gostima 27. septembra protiv mađarskog Ferencvaroša.