KupNSL260124Bodibilding, Fitnes i Kros-Fit Savez Crne Gore će u saradnji sa Opštinom Herceg Novi organizovati Svjetski Interkontinentalni kup u Bodibildingu i fitnesu, u oktobru ove godine.

“Ova važna saradnja je rezultat zajedničkih napora i predanosti obje strane. Želimo istaći posebnu zahvalnost predsjedniku Opštine Herceg Novi, gospodinu Stevanu Katiću, koji je prepoznao viziju ovog događaja. Takođe, iskreno zahvaljujemo sekretaru za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitru Kisjelici i direktoru Sportskog centra Igalo Radovanu Ralevicu na njihovoj podršci i prepoznavanju značaja ove inicijative. Očekujemo da će ova saradnja donijeti značajan sportski i društveni doprinos zajednici, promovišući zdrav način života i privlačeći pažnju ljubitelja sporta iz cijelog svijeta. Radujemo se uspješnoj realizaciji ovog događaja, čiji će uticaj biti vidljiv ne samo na lokalnom nivou, već i na globalnoj sportskoj sceni”, navode iz Bodibilding i Fitnes Saveza Crne Gore (IFBB Montenegro).
Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju ističu da je, kao Evropskom gradu sporta za 2024. godinu, Herceg Novom posebna čast biti domaćin takmičenju koje će u naš grad dovesti nekoliko stotina učesnika svjetskog ranga.
Dogovor o organizaciji takmičenja ne samo da obezbjeđuje čvrst okvir za organizaciju kupa, već stvara i temelj za dugoročnu saradnju između Bodilding, Fitnes i Kros-Fit Saveza i Opštine Herceg Novi, postavljajući nove standarde u promociji sporta i zdravog načina života.