NaslovnaPUP08062023

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, u saradnji sa Opštinom Herceg-Novi, organizovalo je danas u Velikoj sali Skupštine javnu prezentaciju Nacrta izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana opštine Herceg-Novi i Izvještaju o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.

Prezentacija je izazvala veliko interesovanje građana, a kako svi nisu uspjeli da uđu u salu, organizatori su odlučili da pripreme još jedno predstavljanje ovog nacrta naredne sedmice u Dvorani Park.

Nacrt izmjena i dopuna PUP-a predstavio je savjetnik za arhitekturu i urbanizam u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, dipl. arhitekta Ranko Kovačević, ali i odgovarao na pitanja građana zajedno sa dipl. ing Ivanom Nedovićem iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i direktorom Agencije za izgradnju i razvoj dipl. ing. Aleksandrom Kovačevićem. Prezentaciji je prisustvovao i sekretar za prostorno planiranje i izgradnju dipl. ing Vladislav Velaš.

Tokom rasprave, građani su iznosili različite probleme koje Nacrt PUP-a, prema njihovom mišljenju, ne tretira na pravi način, sugerisali izmjene i tražili razjašnjenja uočenih nedoumica. Nakon tročasovne rasprave odlučeno je da se naredne sedmice, a prije 16. juna do kada je Nacrt na javnoj raspravi, održi još jedna prezentacija kako bi pokušali da izađu u susret što većem broju građana.

Obrađivači su istakli da je do sada pristiglo 500 predloga i sugestija građana, na svaki je odgovoreno, a konačan sud daće Savjet za reviziju nakon predloga mišljenja obrađivača.

PUP08062023

Pojasnili su da je riječ o nacrtu a ne konačnoj verziji PUP-a i pozvali ih da i dalje, do 16. juna, dostavljaju predloge putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili direktno na arhivu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, IV Proleterske brigade broj 19, Podgorica.

Uvid u crteže plana moguće je obaviti radnim danima od 09:00 do 11:00 sati u prostorijama Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju OHN, kancelarija broj 87, na trećem spratu zgrade Opštine i od 12:00 do 14:00 u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg-Novog. Posjeta Agenciji se mora zakazati na broj telefona: 068 900 185.

Zapisnik sa današnje prezentacije i rasprave biće istaknut na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a o terminu održavanja javne rasprave naredne sedmice, javnost će biti blagovremeno obavještena.