zgradaohnIz Ministarstva održivog razvoja i turizma obavještavaju da će se, u periodu od 23.09. do 13.10.2020. godine, održati Javna rasprava o Nacrtu Državne studije lokacije "Sektor 6“ (Bijela-Rt.Sv.Neđelje) i Nacrtu Izvještaja o strateškog procjeni uticaja na životnu sredinu.

Cilj Javne rasprave je da se stručna i laička javnost upozna sa Nacrtom Državne studije lokacije "Sektor 6“ (Bijela - Rt.Sv.Neđelje) i Nacrtom Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.      

Predlozi, sugestije i komentari mogu se dostavljati putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili direktno na arhivu Ministarstva održivog razvoja i turizma, Podgorica, IV Proleterske brigade broj 19, zaključno sa 13.10.2020.godine.

Od Javne rasprave se očekuje da podstakne stručnjake i širu javnost da se uključe u proces rasprave i daju konkretne predloge, mišljenja i komentare na Nacrt Državne studije lokacije "Sektor 6“ (Bijela-Rt.Sv.Neđelje) i na Nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.

U toku javne rasprave, u saradnji sa opštinom Herceg Novi biće organizovan okrugli sto na kojem će Nacrt planskog dokumenta biti prezentovan od strane rukovodioca izrade plana.
Okrugli sto će se održati u Herceg Novom u skupštinskoj Valikoj sali, 06. 10. 2020. godine u vremenskom intervalu od 11.00 do13.00 časova.  

Oglas, Nacrt planskog dokumenta i Nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu možete preuzeti sa linka: http://www.mrt.gov.me/vijesti/234139/Javna-rasprava-o-Nacrtu-Drzavne-studije-lokacije-Sektor-6-Bijela-Rt-Sv-Nedelja-i-Nacrtu-Izvjestaja-o-strateskoj-procjeni-uticaja.html