FFF najavaTuristička organizacija Herceg Novi i ove turističke sezone ogranizuje veliki broj festivala i događaja u našem gradu, a niz kvalitetnih kulturno-zabavnih sadržaja započinje “Family Fun Fest” koji će početi večeras (7. jula) i trajati do 6. avgusta na različitim lokacijama u gradu.

“Mislim da će biti jako interesantno, naročito djeci, jer će biti mnogo filmskih projekcija, crtanih filmova, ali i animatora na tematskim večerima. Takođe, biće maskenbala na otvorenom, ali i brojnih muzičkih večeri. Već 8. jula nas očekuje grupa “ABBA Real” na Škveru, a zatim i koncert grupe “Magazin” u parku Boka”, najavila je direktorica TO Herceg Novi, Milja Vitorović.
Osim Škvera i plaže Žalo na kojima će se organizovati filmske projekcije, program će se održavati kod spomenika Tvrtku I Kotromaniću, u parku Boka. Sedam dana će se program održavati u Igalu, a festival će biti zatvoren u Zelenici.
“Značajno je naglasiti da u ovom porodičnom festivalu učestvuju i djeca Herceg Novog, tu su polaznici Škole glume “Maska”, Kulturno sportskog centra “DiANo”, učenici Muzičke škole Herceg Novi. Oni su svi dali svoj doprinos i rade sa entuzijazmom i mislim, da je to pun pogodak pošto ovo jeste dominantno dječiji festival. Čeka nas sjajno svečano otvaranje, ali i mjesec dana zabave, veselja i muzike. Mislim da će biti interesantno kako djeci, tako i roditeljima,” ističe Vitorović.
Dodaje da je zaštitni znak ovog festivala “Bjondina”, što je naziv za plavokose djevojčice zastupljen u Boki. Ova maskota će biti postavljena u različitim krajevima grada kako bi upućivala na program i skretala pažnju na ovaj festival.
Svečano otvaranje programa je večeras u 20:30 sati u parku Boka, kada će animirani likovi velikog filmskog hita ,,Encanto“ oživjeti na filmskom platnu i privući veliko interesovanje djece iz Herceg Novog, ali i mnogobrojnih gostiju iz različitih zemalja svijeta koji trenutno borave u Novom.
“Osim ovog festivala, u isto vrijeme se održavaju “Dani muzike”, manifestacija “Trg od knjige” počinje krajem jula, a tokom avgusta imamo različite muzičke večeri, “Guitar Art Summer Fest” i naravno čuveni Filmski festival,” podsjetila je Milja Vitorović.
Iz TO Herceg Novi napominju da se više informacija o Family Fun Fest-u, ali i ostalim manifestacijama koje organizuju tokom ljetnjih mjeseci može naći na zvaničnim stranicama Turističke organizacije.