NSLDelegacija170723Delegacija Opštine Herceg Novi u kojoj su bili predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, odbornik Marko Lučić i član IO Turističke organizacije Jovan Mićunović, boravili su u zvaničnoj posjeti Vrnjačkoj Banji povodom proslave Dana grada.

Bila je to prilika i za uspostavljanje saradnje kao uvoda u potpisivanje sporazuma i zajedničko apliciranje za IPA projekte.
Na sastanku sa predsjednikom Opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem i zamjenikom predsjednika Opštine Ivanom Džatićem, predstavljeni su turistički potencijali oba grada, a potom je razgovarano i o uspostavljanju saradnje u svim segmentima od značaja koja će biti krunisana potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu.
Predsednik SO Herceg Novi, Ivan Otović je izrazio zadovoljstvo što je ostvaren prvi kontakt, te istakao uvjerenje da će se buduće prijateljsko partnerstvo uspješno razvijati na obostrano zadovoljstvo i u interesu građana ovih opština.
Delegacija170723Predsjednik Opštine Vrnjačka Banja Đurović je ukazao da postoji mogućnost uspostavljanja saradnje u oblasti turizma, kulture, sporta i zdravstva.
Sporazum o prijateljstvu, predstavljaće osnov svih budućih zajedničkih aktivnosti i projekata, gde je posebno istaknuta saradnja na međunarodnim projektima kojima će se aplicirati za sredstva EU u okviru Programa IPA ADRION. Tokom sastanka, kojem su prisustvovali i Jelena Nešić, projekt menadžer i Josip Grđan, predstavnik partnerske opštine iz Hrvatske, razmotreni su konkretni koraci koji će omogućiti podizanje kapaciteta partnera u upravljanju finansijskim sredstvima Evropske unije.
Ostali partneri na projektu koji je u pripremi za apliciranje po navedenom Programu biće lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Makedonije.