00Poreski karavanPoreska uprava Crne Gore, u saradnji sa Unijom poslodavaca i Privrednom komorom i ove godine u susret predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni realizuje kampanju „Poreski karavan“, u okviru koje je danas u Skupštinskoj Sali Opštine Herceg Novi upriličena tribina.

Poreski obveznici bili su u prilici da dobiju tumačenja i odgovore na sva pitanja u vezi primjene poreske regulative, kazala je savjetnica za edukaciju u Poreskoj upravi Gordana Stajičić.
-Imali smo zaista jednu konstruktivnu raspravu. Prije svega poreski karavan je prilika da poreski obveznici učešćem na tribinama iznesu ono što ih najviše u primjeni poreskih propisa interesuje, odnosno koje su nejsnoće i nedoumice u vezi kojih možemo na licu mjesta da razjasnimo, ili da ih uputimo da nam pišu. Poreske obveznike interesuje, kao uvijek, primjena zakonskih propisa, da li se može smanjiti PDV, da li može da se ne izda fiskalni račun i slično, informisala je Stajičić.
02Poreski karavan2024Stajičić je istakla i dobru saradnju Poreske uprave sa organima lokalne samouprave, i napomenula da se kampanja Poreski karavan realizuje već punu deceniju.
-Dosadašnja praksa je pokazala da je to jedan lijep vid saradnje i komunikacije sa poreskim obveznicima, sala Opštine danas je bila prepuna, Novljani i dalje imaju šta da pitaju Poresku upravu. Smatramo da je ovo vid lijepe komunikacije i praksa sa kojom ćemo nastaviti i u budućnosti, možda čak i češće, da se ne vezujemo samo za početak ljetnje turističke sezone, zaključila je Stajičić.
Tribine Poreskog karavana će nakon Herceg Novog biti upriličene na Žabljaku i u Plužinama, čime će ovogodišnja kampanja biti zaokružena.

Izvor: RTHN