Dino Park17052023aa

Turistička organizacija Herceg-Novi u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor i Dino Parkom Zlatibor organizuje u našem gradu 18. maja događaj pod nazivom „Znanjem do trona, pa sa porodicom na odmor do Zlatibora“. Ovaj  projekat  Dino park Zlatibor predstavlja u formi nagradnog kviza u 16 gradova iz  Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

U Parku Boka će se sutra sa početkom u 17 časova,  za neku od prestižnih nagrada takmičiti osnovci hercegnovskih škola. Učesnici će imati priliku da uživaju u interesantnom programu, prezentaciji Zlatibora, ali i da svojim znanjem osvoje brojne nagrade, kao što su: porodični vikendi na Zlatiboru, jednodnevni izleti , porodični spa vaučeri, porodične večere, ručkovi, atrakcije za cijelu porodicu i djecu, besplatne dječije ulaznice, ali i porodične za Dino park.

Za učesnike je predviđeno 200 nagrada koje su obezbijedili partneri projekta: TO Zlatbor, Gold gondola, Turisticko-rekreativni kompleks Zlatibor, Hotel Zlatibor, Hotel Mona, Hotel Buket, Hotel Vip Casa, Hotel Palisad, Hotel In, Masa restoran, Grand restoran, Konoba akustik, Hotel Konak, Kompleks Kraljevi Konaci, Hotel All seanse, Milky, Rafting Centar RT i Titova Vila.

Takmičarima ce se od 17h do 17:30h dodijeliti kodovi za učešće u kvizu nakon čega će se održati  prezentacija o Parku Dino i Zlatiboru, kako bi se dodatno informisali i bili što uspješniji u takmičenju. 

Dino park Zlatibor je zabavno-edukativni park i prostire se na površini od 5 hektara. Spoj savremenog svijeta , 20 sportsko-avanturističkih sadžaja i 18 replika multimedijalnih dinosausrusa u borovoj šumi , besprekorno uređenom parku na svežem planinskom vazduhu, čine ovaj pak jednistvenim porodičnim  kompleksom, koji okuplja sve generacije. "Oaza mira i nezaboravne avanture za uzrast od 1 do 101 godine".

Zbog svega navedenog, ovaj park je više puta nagrađen kao najposećenija porodična destinacija u regionu, a o tome svedoče i zvanični podaci o broju posetilaca.

Glavni je lokalitet đačkih ekskurzija iz cijelog regiona o čemu svjedoči podatak , preko 200 000 djece u organizovanim đačkim ekskurzijama i domaćin je mnogobrojnih festivala, manifestacija, međunarodnih konkursa, događaja, a posebno se ističe posvećenosti humanitarnom radu, od samog osnivanja parka.

Podršku događaju pružili su JUK Herceg Fest i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi. U slučaju lošeg vremena program će biti održan u foajeu Dvorane Park.