plakat25052023a

JUK Herceg fest u saradnji sa Opštinom Herceg-Novi i Turističkom organizacijom Herceg-Novi, PINK BH televizijom i Udruženjem Sevdah, priređuje turističko zabavnu manifestaciju Dani Bosne i Hercegovine u Herceg-Novom, sutra i u  subotu 26. i 27. maja.

Tokom dvodnevne manifestacije u parku Boka će biti postavljene namjenske kućice u kojima će gosti iz Bosne i Hercegovine predstaviti gastro specijalitete, rukotvorine sa svog područja i turističke potencijale ove države.

Turističke zajednice kantona Sarajevo, zatim kantona Tuzla kao i kantona Goražde prikazaće ljepote koje posjeduju ta podneblja uz želju da se upoznaju i sa ljepotama koje pruža Herceg-Novi i Boka.

Druženje će biti upotpunjeno koncertima, a publika će se prve večeri (26. maj) od 20:00 sati, prisjetiti hitova Kemala Montena, koje izvodi njegov saradnik i prijatelj Ibro Labunski uz sina Adama Labunskog, trenutno jednog od najpopularnijih izvođača na Balkanu.

Veče sevdaha je na programu u subotu, 27. maja, takođe od 20:00 sati, a koncert će održati Sanel Smolo i Kanita Karić.

Manifestaciji će prisustvovati delegacije zvaničnika gradova, kantona, turističkih organizacija i agencija, kao i privrednika iz Bosne i Hercegovine.