00djecijikarnevalzavrsen2023Najveselija povorka prošla je juče kroz centar Herceg Novog i svaki kutak obojila osmjehom, radošću i iskrenošću koje samo dječija razdraganost može donijeti. Time je završen XIV Međunarodni dječiji karneval koji je organizovao NVO Omladinski centar, generalni pokrovitelj je Opština Herceg Novi, a generalni sponzor gradska Turistička organizacija.

Čak 28 maskiranih grupa učestvovalo je na karnevalu, a među njima je bilo i veselih densera, šumskog carstva, eko patrola sa 72 djece u grupi, zatim veš mašine, mimozice, džentlmeni, gusari, Pipi duga čarapa i Petar Pan, Havajke, slatkiši i mnogi drugi… Uz predškolce svih vaspitnih grupa JPU Naša radost, učenike sve četiri hercegnovske osnovne škole, mališane iz Dječijeg doma Mladost, u povorci su bili i gosti iz Makedonije i Slovenije. Mašte i kreativnosti nije nedostajalo, kao ni pjesme i igre, pa su svi zajedno, i učesnici i publika, podjednako uživali.
djeciji karneval20230604Povorka je sa Trga Nikole Đurkovića, gdje su imali prvi nastup, prošla Njegoševom do Parka Boka gdje je bila centralna bina i još jedna prilika da se mališani predstave.
Defile su predvodili mali kapo Vasilije Mandić i princeza Kristina Kovačević, učenici Osnovne škole Orjenski bataljon iz Bijele, zatim veliki kapo karnevala, Danilo Babović, male mažoretke i dobošari Gradske muzike, karnevalske rajske ptice iz KSC Diano, a u zvaničnoj delegaciji bili su potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur, glavni administrator Nenad Đorđević, Tamara Živanović direktorica JPU Naša radost, predstavnik Turističke organizacije Vasilije Ćuković, Branka Bukovec, predsjednica Društva za razvijanje prostovoljnega dela i počasna građanka Herceg Novog, Rahela Simeonova Maneva, predstavnik Republike Sjeverna Makedonija, Milijan Mijović, predsjednik Omladinskog centra i Olga Vukmirović, predstavnica Omladinskog centra.
Uz nezaboravan višečasovni program, za sve mališane na kraju je priređen ledeni Ledo sat – osvježenje uz sladolede.