nas05062023

Učenici I2 razreda OŠ “Dašo Pavičić” danas su posjetili Opštinu Herceg-Novi i u razgovoru sa predsjednikom Stevanom Katićem imali priliku da mu iznesu  svoje želje kakav grad žele, koje su im omiljene lokacije i kako vole da provode slobodno vrijeme. Posjeta je realizovana u okviru međunarodnog projekta slovenačkog FINI Instituta Radeče “Say hello to the world” u kojem učestvuje OŠ “Dašo Pavičić”.

Srdačan razgovor počeo je uz dječije pitanje predsjedniku Katiću da im objasni šta je njegov posao.

“Organizujem da ulice budu uređene, da imate lijepe parkove, sređena dječija igrališta gdje možete da se igrate i zabavljate, sređujemo plaže da možete da se kupate”, kazao je predsjednik Katić.

Potom je “pao” dogovor da će, po želji prvaka, biti još bolje sređeni parkovi u kojima bi bilo više ljuljaški i vrteški, ali i obećanje da će opominjati starije da ne lome njihove sprave za igranje, pomoći da grad bude čistiji tako što će uticati na sve ljude da ne bacaju smeće van kontejnera, te da vode računa o svojim kućnim ljubimcima. Otkrili su i da najviše vole Škver, ali i Kuću Iva Andrića, šetalište, Portonovi i ispričali šta sve znaju o svom gradu.

05062023aa

“Bili ste sjajni! Milo mi je da znate puno lijepih i dobrih stvari o Herceg Novom. Želim da mi obećate da će što više vas da ide na sport, da ćete biti dobri i slušati vaše učiteljice i roditelje” kazao je predsjednik Katić i dobio obećanje da će tako i biti.

OŠ “Dašo Pavičić” je u okviru projekta “Say hello to the world” dodjeljena saradnja sa školom iz Poljske na projektu “Pet prstiju”, pojašnjavaju učiteljice Jelena Perčinović i Verica Kovačević.

“Svaki dio oslikava aktivnost sa djecom: Prvi prst  je nazvan To sam ja, drugi – To je moja porodica, treći – Moja škola, četvrti – Moj grad i poslednji – Moja država”, pojasnile su učiteljice i dodale da skoro završavaju aktivnosti, a sva dešavanja i utiske bilježe na velikom plakatu koji su sami izradili.