Nas09062023

Predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Katić i predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović održali su danas radni sastanak sa glavnim imamom za Boku i Budvu Mehom ef. Martinovićem i predsjednikom Islamske zajednice u Boki Seadom Redžepajem. Cilj je, kako su istakli, saradnju koja je i do sada bila uspješna, podići na viši nivo, a doprinos tome daće i danas potpisan nacrt ugovora o dugoročnoj podršci.

Efendija Meho Martinović posebno je pohvalio podršku Islamskoj zajednici i razumijevanje koje dobijaju od predsjednika Opštine Herceg-Novi Stevana Katića.

„Mi muslimani, Bošnjaci i ostali narodi islamske vjeroispovjesti uživamo sva prava u Herceg-Novom i hvala dragom Bogu, danas smo na sastanku ugovorili da Opština podrži rad i agendu Islamske zajednice. Našu saradnju smo na taj način  učvrstili i posebno sam zahvalan na razumijevanju predsjedniku Katiću, istakao je glavni imam Martinović.

Za Herceg-Novi je veoma važna saradnja sa svim vjerskim zajednicama, a godinama unazad ona je uspješna sa Islamskom zajednicom u Boki, istakao je predsjednik Katić.

„Kao grad koji baštini toleranciju i koji je bogat različitostima, želimo da učvrstimo i osnažimo saradnju nacrtom ugovora koji smo danas potpisali. Riječ je o dugoročnoj saradnji koja se između ostalog odnosi i na finansijsku podršku vjerskim zajednicama na teritoriji opštine Herceg Novi predviđenu Budžetom. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolju saradnju nego do sada. I lični kontakti i relacije koje imamo na dnevnom i sedmičnom nivou sa uvaženim prijateljima, daju nam za pravo da kažemo da su svi pripadnici islamske vjeroispovjesti u Herceg Novom maksimalno uvaženi, a tako će biti i dalje. I u narednom periodu rukovodstvo Opštine Herceg-Novi odazivaće se pozivima da prisustvuje svim praznicima u organizaciji Islamske zajednice za Boku i Budvu“, kazao je predsjednik Katić.