petarporobicPredsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić uputio je najiskrenije saučešće porodici Petra Porobića i VPS Crne Gore u svoje lično i ime lokalne samouprave.

„Odlazak sa životne scene velikog čovjeka i proslavljenog vaterpolo stratega, Petra Porobića, predstavlja težak trenutak ne samo za njegovu porodicu već za sve nas u Herceg Novom, cijelu vaterpolo zajednicu u Crnoj Gori, ali i mnogo šire.
Zadužio je hercegnovski, crnogorski, jugoslovenski i svjetski vaterpolo donijevši mu brojne medalje i titule sa najprestižnijih takmičenja poput olimpijskog srebra, svjetskog i evropskog zlata, a sa „Jadranom“ vratio titulu i pehar Kupa na Škver. Bio je ključna figura u razvoju brojnih talentovanih vaterpolista iz Herceg Novog i Crne Gore čime je stvorio čvrstu bazu za budući uspjeh crnogorskog vaterpola.
Petra smo sa ostalim našim olimpijcima prije dvije godine dočekali iz Tokija u parku Boka i nadali se da ćemo se i sledeće godine, nakon Olimpijade, zajedno radovati uspjesima, ali je naše zajedničke planove preduhitrio njegov prerani odlazak.
Njegovom posvećenošću i predanošću, Herceg Novi je postao prepoznatljiv na svjetskoj vaterpolo sceni, zbog čega mu ostajemo vječno zahvalni. Njegovi uspjesi i rezultati ostaju upisani zlatnim slovima u vaterpolo istoriji, a odnos prema ovom sportu, kojem je pripadao cijelim bićem, putokaz mlađima kako treba raditi i dostojanstveno predstavljati grad i državu“.

predsjednik Opštine Herceg Novi
Stevan Katić