milivojDukic31012024

Predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica, uputili su čestitku jedriličaru Milivoju Dukiću, Crnogorskom jedriličarskom savezu i Crnogorskom olimpijskom komitetu, povodom prve izborene vize za Olimpijske igre u Parizu.

“Čestitamo Novljaninu, Milivoju Dukiću na odličnim rezultatima postignutim na Svjetskom šampionatu u Australiji čime je obezbijedio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Posebno smo ponosni što je prvu vizu za Crnu Goru izborio Novljanin, opravdavajući time lijepu tradiciju grada olimpijaca i nosioca titule Evropskog grada sporta. Bez premca je uspjeh Milivoja Dukića, sasvim sigurno rijedak u svijetu, da učestvujete na četiri Olimpijade zaredom što dokazuje predan rad, izuzetno veliki trud, odricanje i istrajnost, kako našeg cijenjenog sportiste tako i matičnog kluba JK Jugole Grakalić i Crnogorskog jedriličarskog saveza.

Predstavljanjem svog grada i jedrenja na planetarnim sportskim smotrama u Londonu, Rio de Žaneiru, Tokiju i narednom koji će se desiti u Parizu ove godine, ali i svim takmičenjima na kojima je učestvovao duže od deceniju i po, Milivoj Dukić je pozicionirao Herceg-Novi u svjetski vrh sporta, doprinio njegovoj promociji na najbolji način i pokazao mlađim naraštajima kako se dolazi do izuzetnih rezultata i uspjeha.

Našem olimpijcu želimo uspjeh na Olimpijadi, dobar vjetar i nova odličja”, navedeno je u čestitki Opštine Herceg-Novi.