AmbulanteNSL170424Opština Herceg Novi će i ove godine finansirati rad turističkih ambulanti u Domu zdravlja i pružiti podršku ovoj zdravstvenoj ustanovi u rješavanju određenih problema, poručeno je sa današnjeg sastanka predsednika Opštine, Stevana Katića i v.d. direktorice Doma zdravlja, dr Dragane Knežević.

Spremnost na dalju saradnju predstavlja sigurnost u obezbjeđivanju bolje zdravstvene usluge građanima i turistima, kao i poboljšanje uslova rada zaposlenima.
Lokalna samouprava spremna je da i dalje bude podrška u funkcionisanju Doma zdravlja, posebno u susret turističkoj sezoni kada je značajno povećan broj pacijenata, istakao je predsjednik Katić.
„Dogovorili smo se da Opština i ove godine preuzme obavezu finansiranja rada turističkih ambulanti, kao i određenih drugih obaveza koje su neophodne za funkcionisanje Doma zdravlja, za koje ćemo izaći u susret. Lokalna samouprava se trudi da pomogne rad zdravstvenih ustanova na području opštine Herceg Novi. Za ovu godinu smo već obezbijedili određena sredstva za sanaciju i novu opremu jedinice Hitne medicinske pomoći. Takođe, obezbijedićemo dodatna sredstva i za nabavku opreme u bolnici u Meljinama, a sve to u cilju da se građanima i turistima osigura bolja zdravstvena zaštita i pomogne rad ovih ustanova“, kazao je predsjednik Katić.
Pojasnio je da je na sastanku bilo riječi o mogućnostima uređenja komunalne infrastrukture u okruženju objekta.
„U prethodnom periodu smo već dosta toga uradili kada je riječ o saobraćajnoj bezbijednosti pješaka. Izgrađeno je autobusko stajalište, sada ćemo raditi i trotoar. Razgovarali smo o problemu parkiranja i pokušaćemo da iznađemo rješenje da se ispod Doma zdravlja obezbijedi prostor za parkiranje zaposlenih“, kazao je predsjednik Katić.
Ambulante01Prva radna posjeta novog rukovodstva Doma zdravlja značila je priliku da se otvori širok spektar tema i potvrdi dosadašnja izuzetno dobra saradnja, istakla je v.d. direktorica dr Dragana Knežević.
„Posebno sam zahvalna predsjedniku Opštine na prijemu i veoma konstruktivnom razgovoru. U situaciji smo da pokušavamo da potražimo pomoć sa strane, a Opština je zaista spremna da nam izađe u susret i pomogne, a takva saradnja je oduvijek postojala. Trenutno je na prvom mjestu organizacija turističke sezone u našoj ustanovi. Postoje i drugi problemi Doma zdravlja za koje je Opština spremna da ih sagleda, poput opravke sanitetskih vozila, rješavanja određenih prostora i slično. Bilo je dosta tema, iskazano je puno razumijevanja i ono što je ohrabrujuće je da je vidljiva mogućnost da se naši određeni problemi riješe“, istakla je dr Knežević.
U radu su učestvovali potpredsjednici OHN, Mirko Mustur i Miloš Konjević, sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić, v.d. sekretarka za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mila Petijević, zatim pomoćnica direktora Doma zdravlja dr Vesna Kovač i sekretar Doma zdravlja, Andrej Popović.