zgrada OHN24Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама расписује Јавни конкурс за расподјелу средстава из Буџета Општине Херцег Нови за пројекте невладиних организација у 2024. години.

Позивају невладине организације регистроване у Црној Гори са сједиштем у општини Херцег Нови, које су регистроване до дана објављивања овог конкурса, да доставе пријаве. Конкурсом се финансирају пројекти који се реализују на територији општине Херцег Нови, а укупан износ средстава предвиђен Буџетом Општине Херцег Нови за ову намјену у 2024. години износи 70.000 еура.
Средства се расподјељују првенствено невладиним организацијама за подршку пројектима и програмима који се односе на области:
- подстицање и развој привредних дјелатности (туризам, занатство, стари и ријетки занати, задругарство и др.);
- екологија, заштита животне средине и здравље грађана;
- програми за предшколску и школску дјецу;
- програми за омладину;
- социјално – хуманитарне активности (подршка социјално угроженим грађанима, подршка старим и особама са инвалидитетом, подршка особама ометеним у развоју и др.);
- културна баштина, његовање историјских тековина;
- други садржаји који доприносе убрзаном развоју општине Херцег Нови и афирмацији грађанског активизма.
Средства се одобравају само за пројекте који трају у оквиру године за коју се расписује конкурс, закључно са 31. децембром те године.
Конкурс за расподјелу средстава је отворен 30 дана од дана објављивања у дневном листу и на интернет страници Општине.
Пријава на Конкурс се подноси у прописаној форми, на обрасцима који се могу преузети са интернет странице Општине.
Пријава се подноси Комисији за расподјелу средстава НВО и доставља у затвореној коверти на Грађански биро општине Херцег Нови, на шалтеру Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.
Комисија обавља расподјелу средстава на основу пројекта који уз пријаву на конкурс подноси НВО, цијенећи критеријуме прописане чланом 26 Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама (“Службени лист ЦГ – општински прописи”, бр. 003/24).
Подносоци пријаве којима је потребан образац у wорду, могу контактирати надлежне на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јавни конкурс
Пројектни образац
Логички оквир рада
Образац за пријаву