grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Делегација “Скијалишта Србије” посјетила Орјен

Delegacija SS na OrjenuДелегација „Скијалишта Србије“ боравила је недавно у Херцег-Новом на позив савјетника за инвестициони развој предсједнице Општине Душана Радовића.

Циљ посјете стручног тима, предвођеног генералним директором Дејаном Љевнаићем, био је анализа могућности формирања ски центра на Орјену, као и оптималне трасе за ски стазе, успињаче и пратеће садржаје.

Foto - Delegacija SS na Orjenu 2Директор Агенције за изградњу и развој Херцег-Новог Никша Гргуревић и директор Агенције за заштиту Орјена Жељко Старчевић током обиласка Орјена гостима су презентовали економски и природни потенцијал овог подручја. Како су истакли, богатство херцегновског залеђа може бити валоризовано на основу детаљне студије ски центра, чија ће израда у наредном периоду бити приритет. Представљена је и анализа просторних могућности, коју је архитекта Јовица Рашовић осмислио и без накнаде уступио Агенцији за изградњу и развој.

Foto - Delegacija SS na Orjenu 3Представници „Скијалишта Србије“ оцијенили су да Орјен има велики потенцијал који је могуће валоризовати уз поштовање природног окружења. Закључили су да географски положај гарантује могућност развоја и љетњег и зимског туризма, уз адекватне спортске садржаје. Истакнуто је да би у првој фази ски центра била неопходна изградња гондоле, као и пет километара стазе.

Инжењери „Скијалиш%1?а Србије“ су као стручна подршка учествовали у формирању свих већих ски центара у Србији, као и у Црној Гори приликом формирања ски центра Колашин 1600.