grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

02.07. – „City games“ у Херцег-Новом

CGames2016Популарне љетне игре за све генерације, до сада познате као “Јадранске игре” поново ће се одржати у Црној Гори. Манифестацију је и ове године подржала Општина Херцег-Нови и Туристичка организација Херцег-Нови .

Након шест успјешних сезона, 218 догађаја и 670 хиљада пређених километара, игре у своју седму сезону улазе као пунокрвни међународни пројекат с новим именом – “City Games”.

JadIgre1Полуфинална такмичења у Црној Гори одржаће се у Херцег-Новом 2. јула и Тивту 4. јула, да би се потом у Подгорици7. јула одржало државно финале.

У пројекат се ове године укључило шест нових земаља: Мађарска, Италија, Аустрија, Њемачка, Низоземска и Велика Британија, па ће током ове сезоне игре организовати на чак 40 различитих локација.

План организаториа је да у идућих 4 до 5 година додатно прошире такмичење и буду на нивоу некад култних "Игара без граница”.

Осим самих игара, шири се и телевизијска верзија коју ће путем емисија на осам националних телевизија да прати чак 8,5 милиона гледалаца.

JIgre2На играма учествују екипе од 8 такмичара, од којих најмање 3 морају бити женског пола.

Подсјећамо, управо је екипа Херцег-Новог актуелни првак, јер су лани освојили такмичење у Биограду на Мору, гдје се и ове године одржава међународно финале.

FaLang translation system by Faboba